Delegation from Jiangsu Province visiting Romanian Chinese House and Avrig

Avrigul aduce chinezi pentru a face in oras un bioreactor pe biomasa. Delegatia formata din Wang Jianzu, senior advisor to USAMV, IGIP&CGAFF, Caixi Zhang, PH.D la Shanghai JiaoTong University-School of Agriculture&Biology, Department of Plant Science si doi reprezentanti ai firmei Ba Li Ba Li Farm au vizitat mai intai sediul Casei Romano-Chineze.

Primarul orasului Avrig, a prezentat oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum si proiectul pilot de amplasare si construire a unui bioreactor pe biomasa la Avrig, care functioneza pe baza procesarii deseurilor biodegradabile si are ca rezultat producerea de bio-gaz si bio-combustibili.

In perioada 18.09. – 28.09.2011 delegatia compusa din reprezentanti ai Guvernului Romaniei prin Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, Institutul National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica, Primaria Avrig si Universitatea “Lucian Blaga” din Sibiu, a intreprins o vizita de lucru in R.P. Chineza.

Scopul vizitei a fost stabilirea de relatii parteneriale pe linie de cercetare si de afaceri. Delegatia Romaniei condusa de domnul Decebal Lohan – Secretar General al Autoritatii Nationale pentru Cercetare Stiintifica a analizat multiple posibilitati de colaborare in mai multe provincii din China, precum dezvoltarea tehnico-stiintifica in domeniul energiilor regenerabile, identificarea oportunitatilor de investitii comune in domeniul gestionarii deseurilor si producerii de energie din surse alternative, precum si vizitarea unor platforme industriale energetice.

In cadrul intalnirilor din Beijing purtate la Ministerul Agriculturii, Ministerul Stiintei si Tehnologiei, Asociatia Chineza pentru Stiinta si Tehnologie (CAST), proiectele expuse de reprezentantii romani au fost privite cu mare interes de catre partea chineza.

In orasul Chengdu, la initiativa Departamentului pentru Stiinta si Tehnologie al provinciei Sichuan, a fost organizat un atelier de lucru cu reprezentati ai institutelor de cercetare, universitati si oameni de afaceri. Pe data de 22 septembrie 2011, la Chengdu, d-nul prof. univ. dr. Wilhelm Kappel – directorul Institutului National de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrica (ICPE-CA) a semnat un protocol de colaborare pe linie tehnico-stiintifica cu Institutul National pentru Cercetarea Biogazului din China (BIOMA).

Delegatia romana a fost invitata sa participe in orasul Tianjin la Cea de-a XIII a Intalnire Anuala a Asociatiei Chineze pentru Stiinta si Tehnologie, eveniment in cadrul caruia au fost premiati cei mai buni cercetatori chinezi si s-au prezentat lucrari academice internationale pe teme de energie regenerabila dar si in alte domenii.

Cu oferta la chinezi

Primarul orasului Avrig, dl. Arnold G. Klingeis a prezentat oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum si proiectul pilot de amplasare si construire a unui bioreactor pe biomasa la Avrig, care functioneza pe baza procesarii deseurilor biodegradabile si are ca rezultat producerea de bio-gaz si bio-combustibili. Astfel s-au identificat doua posibile orase din China, care si-au exprimat disponibilitatea de a gazdui in contrapartida amplasarea unui bio-reactor. S-au stabilit si s-au semnat declaratii de intentie pentru infratire si cooperare intre Primaria orasului Avrig si Municipalitatea Orasului Guangyuan din provincia Sichuan precum si cu Municipalitatea Orasului Erdos din provincia Mongolia Interioara.

Promovarea proiectului “Energie Locala” dezvoltat de catre Primaria orasului Avrig are ca obiective: asigurarea autonomiei energetice locale din surse alternative, realizarea unui sistem integrat de gestionare a resurselor asigurand principiul refacerii ciclurilor naturale si introducerea acestui model ca pilon de baza in dezvoltarea urbana a viitoarelor orase inteligente de tip “smart city”. Proiectul Primariei Avrig a fost privit ca un centru cu potential remarcabil pentru aplicarea acestor solutii la nivel national si s-au stabilit o serie de relatii cu oameni de afaceri chinezi interesati pentru a investi in zona Avrig-Marsa cu activitati de productie si desfacere catre piata Est-Europeana.

In acelasi timp s-au stabilit intentii concrete de atragere a unor investitii pentru producerea si livrarea de echipamente solare si de iluminat inteligent cu o companie de renume international din orasul Baoding, provincia Hebei. Vizita a avut loc in cadrul unui program bilateral romano-chinez, in vederea realizarii schimburilor de mobilitati si cercetare.Implicarea sustinuta a Ambasadei R. P. Chineze din Romania pentru organizarea aceastei vizite, a constituit pilonul de baza pentru identificarea oportunitatilor de afaceri si colaborare stiintifico-academica.

www.ziare.com/sibiu

Chinezii, interesaţi să investească într-un bioreactor şi o fabrică de sisteme de iluminat la Avrig
13 Octombrie 2011 11:17 | Sibiu
Turnul Sfatului

Primarul oraşului Avrig, Arnold Klingeis, a declarat, miercuri, pentru Agerpres, că poartă negocieri cu investitori chinezi, interesaţi să construiască o fabrică de sisteme de iluminat şi un bioreactor pentru producerea de energie regenerabilă în noul parc industrial.

‘Am fost personal în China, unde urmează să mă întorc, pentru a susţine programul de la Avrig, ‘Energie Locală ‘, un program pilot, de care sunt interesaţi şi chinezii, pentru construcţia unei centrale hibrid la noi, model pe care să îl preia şi în China ‘, a explicat edilul Avrigului.

Acesta a fost în septembrie în China, unde a prezentat oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum şi proiectul pilot de amplasare şi construire a unui bioreactor pe biomasă la Avrig, care funcţioneză pe baza procesării deşeurilor biodegradabile şi are ca rezultat producerea de bio-gaz şi bio-combustibili. Astfel s-au identificat două posibile oraşe din China, care şi-au exprimat disponibilitatea de a construi bioreactoare, după modelul celui care urmează să fie făcut la Avrig. S-au stabilit şi s-au semnat declaraţii de intenţie pentru înfrăţire şi cooperare între Primăria oraşului Avrig şi Municipalitatea Oraşului Guangyuan din provincia Sichuan precum şi cu Municipalitatea Oraşului Erdos din provincia Mongolia Interioară.

Promovarea proiectului ‘Energie Locală ‘ dezvoltat de către Primăria oraşului Avrig are ca obiective: asigurarea autonomiei energetice locale din surse alternative, realizarea unui sistem integrat de gestionare a resurselor asigurând principiul refacerii ciclurilor naturale şi introducerea acestui model ca pilon de bază în dezvoltarea urbană a viitoarelor oraşe inteligente de tip ‘smart city ‘. Proiectul Primăriei Avrig a fost privit ca un centru cu potenţial remarcabil pentru aplicarea acestor soluţii la nivel naţional şi s-au stabilit o serie de relaţii cu oameni de afaceri chinezi interesaţi pentru a investi în zona Avrig-Mârşa cu activităţi de producţie şi desfacere către piaţa Est-Europeană.

În acelaşi timp s-au stabilit intenţii concrete de atragere a unor investiţii pentru producerea şi livrarea de echipamente solare şi de iluminat inteligent cu o companie de renume internaţional din oraşul Baoding, provincia Hebei.

Primarul Avrigului şi-a propus încă de acum doi ani de zile să construiască o nouă zonă industrială verde, bazată doar pe energie regenerabilă, cu o suprafaţă totală de o sută de hectare.

Pentru aceasta a organizat, în 2009, un referendum, care nu a fost validat, dar la care 87% din cei prezenţi au spus că doresc construcţia unui parc industrial dedicat energiei regenerabile. Raportat la populaţia oraşului, de 14.200 de locuitori, doar 20% au vrut în 2009 construcţia acestui parc industrial, majoritatea fiind atunci reticenţi, preferând să facă agricultură şi să îşi pască oile pe păşunile care ar urma să facă loc parcului industrial.

Totuşi, primarul Avrigului a continuat investiţiile în studii pentru a arăta că noul parc industrial ar reprezenta singura alternativă economică şi ecologică, pentru revigorarea economiei locale.

În prezent, de la Avrig, peste 2.000 de oameni fac naveta zilnic pentru a munci în localităţile învecinate. Klingeis vrea să refacă tradiţia industrială a oraşului, însă pe noi coordonate.

Dacă înainte de 1990, Avrigul era renumit datorită fabricii de armament şi industriei grele de pe platforma din colonia Mârşa, unde acum mai lucrează cu puţin peste 3.000 de muncitori, în viitorii ani, locuitorii ar putea munci în centrale care folosesc panouri voltaice, biogaz şi biomasă.

Noul parc industrial energetic va duce nu doar la crearea a cel puţin a 2.500 de locuri de muncă şi va îmbogăţi bugetul local.

Primarul oraşului Avrig, a prezentat oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum şi proiectul pilot de amplasare şi construire a unui bioreactor pe biomasă la Avrig, care funcţioneză pe baza procesării deşeurilor biodegradabile şi are ca rezultat producerea de bio-gaz şi bio-combustibili.

În perioada 18.09. – 28.09.2011 delegaţia compusă din reprezentanţi ai Guvernului României prin Autoritatea Naţională pentru Cercetare Ştiinţifică, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrică, Primăria Avrig şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, a întreprins o vizită de lucru în R.P. Chineză.

Scopul vizitei a fost stabilirea de relaţii parteneriale pe linie de cercetare şi de afaceri. Delegaţia României condusă de domnul Decebal Lohan – Secretar General al Autorităţii Naţionale pentru Cercetare Ştiinţifică a analizat multiple posibilităţi de colaborare în mai multe provincii din China, precum dezvoltarea tehnico-ştiinţifică în domeniul energiilor regenerabile, identificarea oportunităţilor de investiţii comune în domeniul gestionării deşeurilor şi producerii de energie din surse alternative, precum şi vizitarea unor platforme industriale energetice.

În cadrul întâlnirilor din Beijing purtate la Ministerul Agriculturii, Ministerul Ştiinţei şi Tehnologiei, Asociaţia Chineză pentru Ştiinţă şi Tehnologie (CAST), proiectele expuse de reprezentanţii români au fost privite cu mare interes de către partea chineză.

În oraşul Chengdu, la iniţiativa Departamentului pentru Ştiinţă şi Tehnologie al provinciei Sichuan, a fost organizat un atelier de lucru cu reprezentaţi ai institutelor de cercetare, universităţi şi oameni de afaceri. Pe data de 22 septembrie 2011, la Chengdu, d-nul prof. univ. dr. Wilhelm Kappel – directorul Institutului Naţional de Cercetare Dezvoltare pentru Inginerie Electrică (ICPE-CA) a semnat un protocol de colaborare pe linie tehnico-ştiinţifică cu Institutul Naţional pentru Cercetarea Biogazului din China (BIOMA).

Delegaţia română a fost invitată să participe în oraşul Tianjin la Cea de-a XIII a Întâlnire Anuală a Asociaţiei Chineze pentru Ştiinţă şi Tehnologie, eveniment în cadrul căruia au fost premiaţi cei mai buni cercetători chinezi şi s-au prezentat lucrări academice internaţionale pe teme de energie regenerabilă dar şi în alte domenii.

Cu oferta la chinezi

Primarul oraşului Avrig, dl. Arnold G. Klingeis a prezentat oferta sa pentru primirea investitorilor chinezi precum şi proiectul pilot de amplasare şi construire a unui bioreactor pe biomasă la Avrig, care funcţioneză pe baza procesării deşeurilor biodegradabile şi are ca rezultat producerea de bio-gaz şi bio-combustibili. Astfel s-au identificat două posibile oraşe din China, care şi-au exprimat disponibilitatea de a găzdui în contrapartidă amplasarea unui bio-reactor. S-au stabilit şi s-au semnat declaraţii de intenţie pentru înfrăţire şi cooperare între Primăria oraşului Avrig şi Municipalitatea Oraşului Guangyuan din provincia Sichuan precum şi cu Municipalitatea Oraşului Erdos din provincia Mongolia Interioară.

Promovarea proiectului „Energie Locală” dezvoltat de către Primăria oraşului Avrig are ca obiective: asigurarea autonomiei energetice locale din surse alternative, realizarea unui sistem integrat de gestionare a resurselor asigurând principiul refacerii ciclurilor naturale şi introducerea acestui model ca pilon de bază în dezvoltarea urbană a viitoarelor oraşe inteligente de tip „smart city”. Proiectul Primăriei Avrig a fost privit ca un centru cu potenţial remarcabil pentru aplicarea acestor soluţii la nivel naţional şi s-au stabilit o serie de relaţii cu oameni de afaceri chinezi interesaţi pentru a investi în zona Avrig-Mârşa cu activităţi de producţie şi desfacere către piaţa Est-Europeană.

În acelaşi timp s-au stabilit intenţii concrete de atragere a unor investiţii pentru producerea şi livrarea de echipamente solare şi de iluminat inteligent cu o companie de renume internaţional din oraşul Baoding, provincia Hebei. Vizita a avut loc în cadrul unui program bilateral româno-chinez, în vederea realizării schimburilor de mobilităţi şi cercetare.Implicarea susţinută a Ambasadei R. P. Chineze din România pentru organizarea aceastei vizite, a constituit pilonul de bază pentru identificarea oportunităţilor de afaceri şi colaborare ştiinţifico-academică.

Scroll to Top