DESPRE

Casa Româno-Chineză  reprezintă o adevărată  instituție a societății civile românești cu peste 1000 de membri, cu 12 sucursale în teritoriu și în București, cu personal de specialitate, experți în domeniul politicii externe, jurnaliști, colaboratori și reprezentanți în cele mai importante orașe din China.

Casa Româno Chineză este rodul unei inițiative colective a unor oameni deosebiți, foști și actuali diplomați, oameni de afaceri importanți români și chinezi, personalități din diferite  zone ale vieții politice, sociale și culturale românești sau membri marcanți ai comunității chineze, care au avut susținerea conducerii companiei NIRO Investment Group pentru realizarea unui proiect cu adevărat important și necesar pentru prietenia dintre România și China.

Grupul de firme NIRO a subvenționat, susținut și stimulat continuu încă din 2012 activitatea Casei Româno-Chineze, care contribuie prin acțiuni și inițiative la dezvoltarea relațiilor bilaterale în diferite domenii de activitate dintre cele două țări, pe care le leagă o prietenie tradițională.

Casa Româno-Chineză a fost, în  decursul acestor ani, o punte în creșterea colaborării româno-chineze, având preocuparea de a susține  împlinirea unor proiecte reprezentative în beneficiul  celor două state.

Casa Româno-Chineză a vădit o atenție constantă pentru lărgirea posibilităților de cooperare între instituții și asociații, organisme și organizații.

Pot fi enumerate numeroase acțiuni și proiecte economice, educaționale și culturale organizate  împreună cu cele filialele județene în Capitală și în teritoriu, la care au participat personalități importante din România și China.

Evidențiem organizarea și susținerea de către Casa Româno-Chineză a galelor dedicate Noului An Chinezesc de la Ateneul Român,  seminarul internațional ”Cultură și civilizație chineză” de la Arad, evenimentul Zilele Filmului Chinezesc,  Festivalul Toamnei Româno-Chineze de la Golești, concursul de interpretare Cubul de Apă, festivalul Asia Fest, spectacolul cu prilejul Zilei Internaționale a Copilului, concursul pentru studenți și elevi ”Podul Limbii Chineze” și alte manifestări cultural-artistice organizate împreună cu Ambasada Chinei la București. Totodată, menționăm participarea reprezentanților asociației la evenimente internaționale.

Casa Româno-Chineză  dispune de un site-ul……. și o revista ”Casa prieteniei”, care publică informații despre  activitatea asociației, articole și știri despre acțiunile organizate împreună cu Ambasada Chinei,  materiale de presă de larg interes din media din România și din importante site-uri și agenții din China.

Scroll to Top